• Organizácia vyučovania počas prvého školského týždňa

          • Od 6. - do 7.  9. 2022          

            1. - 4. roč.    4 vyučovacie hodiny  do 11:05 hod. (triednické práce- rozdávanie učebníc, zošitov, oboznámenie sa so školským poriadkom...)

            Od 8. 9. 2022           

            1. - 4. roč.    vyučovanie  podľa  rozvrhu 

             

            ŠKD a šk. jedáleň

            6. 9. 2022

             - začiatok činnosti ŠKD po vyučovaní

             - vydaj stravy pre zapísaných stravníkov od 11,45 hod.

            - v prípade záujmu doniesť vypísané zápisné lístky (do ŠKD, školskej jedálne), ktoré žiaci dostanú 5. 9. 2022 (pondelok)       

             

            STRAVU je možné ODHLASOVAŤ iba u vedúcej šk. jedálne, p. JUNEKOVEJ (osobne alebo telefonicky

            0940 890 440 ), nie u tr. učiteliek.

             

             

            Základné prevádzkové pokyny:

             

            Škola sa bude riadiť dokumentom Zelená otvoreným školám“ :

             

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti - možnosť zaslať cez Edupage v sekcii Žiadosti

            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka ( Príloha č. 1).

             

            Ospravedlnenie neprítomnosti

            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní.

            Pri absencii viac ako 5 (žiak)/7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (žiak)/ (dieťa s PPV) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast.

             

            Ošetrovné člena rodiny (OČR)

            Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

             

            Potvrdenie choroby

            V prípade, že žiak mal pozitívny výsledok antigénového samotestu, rodič žiaka/plnoletý žiak bezodkladne oznámi túto skutočnosť všeobecnému lekárovi, škole a žiak ostáva doma.

            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/ 2023

          • Riaditeľka Základnej školy Bodovce oznamuje všetkým žiakom a ich rodičom, že slávnostné otvorenie školského roka 2022/ 2023 sa uskutoční dňa 5. septembra 2022( pondelok) o 8.00 hod. v budove ZŠ Bodovce. Po ukončení slávnostného otvorenia žiaci odchádzajú domov.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami.